Därför ska du ta hand om ditt hår

Att hitta bra hårprodukter som passar ditt hår är avgörande för att ditt hår ska må bra. Kom underfund med vad du har för hårtyp och hitta sedan produkter som matchar. Tänk också på att boosta ditt hår med fukt och ta hand om hårbotten.

Att ta hand om ditt hår mellan frisörbesöken är faktiskt väldigt viktigt. Det kan vara små förändringar som gör hela skillnaden. Försök hitta bra produkter: Four Reasons passar de flesta, eftersom de har fyra olika serier och därmed erbjuder alternativ för alla hårtyper. Det är viktigt att du använder schampo och balsam som är anpassade för ditt hår. Du kan botanisera i deras sortiment och hitta produkter med olika egenskaper som exempelvis mjukgörande och stärkande.

Att ha goda hårvårdsrutiner är lika viktigt som att använda bra schampo och balsam som passar ditt hår. Om du har fel schampo och balsam kommer det ge helt motsatt effekt. Såklart kan håret påverkas av många yttre faktorer vilket kan ha negativa effekter på håret. Om du inte vet vad du har för hårtyp kan du fråga din frisör eller försöka komma fram till det själv. Även om du känner till din hårtyp kan du behöva testa olika produkter för att hitta rätt. Ingens hår är den andres lik.

Använd hårinpackning

Portrait,Of,A,Beautiful,Woman,With,A,Long,Hair.,YoungTvätta håret regelbundet, helst inte för ofta. Två till tre gånger i veckan är bra. Med jämna mellanrum är det viktigt att du boostar håret med en inpackning. Det finns många olika typer av inpackning. Det finns inpackningar som du lämnar kvar i håret och andra som du sköljer ut. Om det är en inpackning som du sköljer ut ska du tänka på att alltid använda balsam efteråt. Balsam sluter hårstråna efter inpackningen och schamponeringen och gör håret mindre känsligt för påfrestningar.

Hårbotten och stylingverktyg

Det är lätt hänt att glömma bort hårbotten i dina dagliga rutiner. Men det är värt att lägga lite tid på din hårbotten. Din hårbotten påverkar hur ditt hår mår. Om du har en känslig hårbotten bör du använda skonsamma produkter som vårdar hårbotten. Att ha en bra borste till ditt hår är också avgörande för hur håret mår. Minimera slitaget med en bra borste. När det kommer till stylingverktyg ska du försöka att använda värmeverktyg med måtta eftersom det sliter oerhört mycket på håret.