Fixa flytten

Är du på väg att flytta? Att flytta innebär mycket praktiskt arbete. Du ska packa, eventuellt magasinera, flytta alla dina saker och städa bostaden. Det absolut enklaste sättet att fixa flytten är att ta hjälp av en flyttfirma som fixar allt.

Vissa flyttar är spännande: nytt jobb, studier eller så börjar du ett nytt kapitel i livet. Andra gånger kan det vara lite kämpigare. Just nu ställer coronapandemin till det för många, vilket kan medföra en flytt. Men oavsett anledning till din flytt så är det samma arbetsmoment som måste avklaras. Det kan bli riktigt stressigt. Det smartaste är att ta flytthjälp av en professionell flyttfirma som hjälper dig att packa ner sakerna, flytta och sedan städa. Du behöver inte vara stressad veckorna innan flytten eller få ryggproblem av att lyfta tunga lådor. Bara slappna av och fokusera på ditt liv. Glöm inte RUT-avdraget, så blir det ett bra slutpris.

Fixa flytten

För att en flytt ska gå så smidigt som möjligt behöver du planera den. Det tar tid att både sälja och köpa bostad, eller att hitta ny hyresrätt. Då du vet att du ska flytta bör du börja gå igenom dina saker: skrivbordslådor, lådorna i källaren eller de som står bortglömda under sängen eller i garderoben. Det är så onödigt att flytta med trasiga tennisracketar eller gamla försäkringspapper, saker som ändå ska slängas. Det tar alltid mycket längre tid att gå igenom saker än vad du först tror, så du bör sätta igång i god tid. Arbeta dig igenom bostaden ett par timmar varje helg, så har du hunnit sortera allt inför flytten. För många känns tanken på att gå igenom sina saker stressande. Ett tips är att göra allt i små delmoment. Börja med en garderob, nästa gång tar du en bokhylla eller källaren. Sortera först ut de saker som du garantera ska ha kvar, sedan de saker som du ska slänga, sälja eller ge bort. Lägg dina “vet inte-prylar” i en hög och ta hand om dem sist.