Mode när svenska sommaren regnar bort

Har man bott ett tag i Sverige vet man att den årstid som på pappret ska vara årets varmaste sannerligen erbjuder ett väder som ofta kan beskrivas bättre som varierat än som varmt. Midsommar då vi ska vara mitt i sommaren och vi även börjar röra oss mot att allt blir mörkare istället för ljusare, bjuder verkligen på ett väder som inte gör det lätt för att veta hur man egentligen ska klä sig.

Tyvärr är det inte alls mycket vi människor kan göra åt saken, annat än att flytta till en varmare plats på jorden eller helt enkelt bara acceptera läget.Regn på Liseberg i juni

Ett sätt att acceptera läget är att klä sig rätt, så att man slipper bli blöt och kall när det regnar men ändå är beredd på solens stålar när de väl behagar at dyka upp. För visst har vi underbara och behagliga sommardagar med. Att klä sig torrt om fötterna är inga problem, när den senaste trenden i landet är att bära just gummistövlar, oavsett dagens aktuella väder. Några av de mest trendigaste märkena, för dem som ändå inte vill se ut precis som alla andra på fötterna, är gummistövlar från Ilse Jacobsen.

Visst är det skönt att det äntligen kommer en mode-trend som faktiskt är både skönt och praktiskt. Nu behöver ingen längre känna sig helt borta när man vandrar på stadens gator med stövlar på fötterna som tidigare inte direkt har avspeglat ett storstadsliv. Oavsett vad som är den senaste trenden så vill vi ju alla kunna klä oss i skor som vi kan gå i och kläder som vi känner oss bekväma och avslappnande i, oavsett vilket väder det visar sig att bli.