Höstens mode och trender

Sommaren är i full blom, men visst är det redan nu hög tid att börja planera inför hösten. Vilka trender är det som gäller och vad ska vi fylla upp höstgarderoben med? Vi listar höstens mode och trender.

Även om det fortfarande är ett bra tag kvar av sommaren börjar det bli dags att snegla mot höstens mode. När det gäller mode och trender så ligger man ofta både en och flera säsonger före, och därför så är höstmodet redan klappat och klart. På Stockholms modevecka visades de senaste trenderna, och modemagasinet Elle var självklart på plats för att rapportera och sammanställa. Här är allt du behöver tänka på i modeväg när höstvindarna börjar svepa runt knuten:

  • Höstens färger. Den kanske viktigaste trendfärgen att ha koll på är blått och du kan välja allt från himmelsblått till ljusblått och mörka midnattsblå toner. Även svart är en självklarhet, den färgen går hem i alla lägen och gör att du känner dig välklädd. Men du ska inte missa att rutigt är en uppstickare, i höst vill vi ruta in det mesta, både i klädväg och i våra inredningsdetaljer i hemmet så om du har en gammal härlig rutig flanellskjorta inne i garderoben är det hög tid att damma av den inför hösten!
  • Höstens material. Sammet och fuskpäls är alla material du behöver för att vara trendig i höst. Sammet är som gjort för höst och kyla, eftersom det är förhållandevis tungt och värmande. Glöm sedan inte att kombinera med fuskpälsen. Lika som sammet är päls både värmande och klassiskt, men äkta päls står inte högt i kurs. Därför är det fuskpälsen som kommer att bli något av det trendigaste du kan bära i höst, och någonting som du definitivt ska satsa på om du vill plocka trendpoäng.
  • Höstens plagg. Vad ska du då bära för plagg? En trend som håller i sig från sommaren är puffärmarna. Allt ska ha lite puff, både tröjor, toppar, koftor och klänningar! Tänk, ju större ärmar desto bättre. Sen ska du inte oroa dig för att frysa, i år gör dunjackan comeback – så svep in dig i en mjuk, varm och gosig jacka och njut av att vara både varm och moderiktig.

Trendig med måtta

En sak som kan vara viktig att tänka på när det kommer till mode och trender är det gamla engelska talesättet “less is more”, så tänk på att inte gå in alltför mycket i trenderna, utan sköt det med måtta. Och kanske viktigaste av allt: Klä dig enhetligt. Att bära olika set blir större än någonsin i höst och genom att matcha byxa eller kjol med en topp eller tröja ur samma set skapar du enkelt en snygg och sammanhållen outfit med hög trendfaktor.