Våren bjuder på rosa och 70-tal

Det börjar närma sig vår lite smått, men i butikerna är våren redan här. Vissa av plaggen som funkar i vår, har vi redan sett föregående år. Men det finns även nya och fräscha trender på ingång.

Vi har tidigare skrivit om förra årets höstmode och det bjöd på allt ifrån kappor och cowboybots, till sneakers och pälsjackor. Nu är det dock ett nytt år och med det nya året kommer även nytt mode, nämligen vårmodet. Förutom ett antal nya och spännande trender, är det dags att dra fram de säkra gamla vårkorten. Dessa är bland annat trenchcoaten, t-shirtklänningen och skinnjackan. På fötterna sitter, som de gjort på våren de senaste åren, ett par skor från märket Converse och i ansiktet sitter ett par snygga solglasögon från Ray-Ban.

Rosa, rosa, rosa

Bortser vi dock från vårfavoriterna och blickar på det nya, ser det helt annorlunda ut. Färgen som är mest populär i vår är lite otippat den rosa färgen i olika nyanser. Vill man ha en lite rockigare stil satsar man på damm-rosa. Är man lagd åt det mer minimalistiska hållet kan puderrosa passa bättre, skriver Allt om Stockholm. Vill man festa till det rejält, satsar man istället på tuggummirosa.

70-talet är tillbaka 5963994-ornamental-seamed-flared-blue-jeans

Som en kontrast till det rosa är modebilden väldigt inspirerad av 70-talet, med bruna nyanser och utsvängda plagg. Bootcutbyxan är speciellt het och den kan man gärna matcha med en glittrig topp för att skapa en modernare look. När det kommer till siluetten följer även den 70-talets avslappnade stil. Det ska vara just avslappnat och löst. Men för att göra det hela lite mer modernt måste det lösa även vara elegant. Boxiga överdelar kan med fördel matchas med rymliga underdelar. Gällande vårens väskor är även dessa rymliga. Det ska vara stora väskor som har plats för allt som ägaren kan tänkas göra.