Försäkra din hobbyutrustning

Nu lanseras en ny form av hemförsäkring som är perfekt för dig som sysslar med någon form av hobbyverksamhet. En försäkring som är enkel att anpassa till dina förutsättningar vilket innebär att du undviker att vara överförsäkrad. Lär dig mer i den här artikeln.

Har du en hobby som innebär att du har dyr utrustning hemma? Kanske sysslar du med modellflyg, skapar musik eller fotograferar. Detta är exempel på hobbyer som ofta innebär att du behöver kostsam utrustning. I det läget blir det än viktigare att du har en ordentlig hemförsäkring. Nu finns det en modern, ny form av hemförsäkring från Gofido, som är enkel att anpassa efter dina förutsättningar. Det måste inte vara en så pass dyr hobby som Benny Anderssons intresse för galopphästar för att det ska vara värt för dig att skaffa en hemförsäkring.

Många saknar hemförsäkring

Att ha en hobby som känns engagerande och kul är bland det mest värdefulla du kan ha i livet. Att försäkra utrustningen som krävs för att du ska kunna utöva den är därför ingenting annat än fullt rimligt. Det handlar om personlig utveckling och glädje och att behöva pausa de delarna av livet om någonting skulle gå fel skulle förstås kännas frustrerande. Det spelar egentligen ingen roll om du har en dyr hobby eller inte. En hemförsäkring är den viktigaste försäkringen du kan skaffa. Om du inte har det utsätter du dig själv för onödigt stora risker. Om ditt hem skulle drabbas av exempelvis brand eller fuktskador kan du, om du inte har en hemförsäkring, bli skuldsatt för livet. Trots detta saknar hundratusentals svenskar hemförsäkring och störst i den gruppen är unga människor och människor som är utrikesfödda. Förhoppningsvis kommer fler av dem att skaffa hemförsäkring nu när det finns alternativ som är enklare än traditionella hemförsäkringar.

En enklare hemförsäkring för att skydda din hobbyutrustning

Många upplever försäkringar som komplicerade och det kan ofta vara svårt att få en uppfattning om exakt vad de täcker. Det är av den anledningen som Gofido har skapat en modernare form av hemförsäkring. Modern framför allt i avseendet att den är enklare. Du väljer själv exakt vad som ska ingå i försäkringen vilket gör att du undviker att bli dubbelförsäkrad. Till exempel kan du då försäkra enbart dina hobbyprylar. Gofido skulle i det avseendet kunna kallas den första hobbyförsäkringen. Det är också du som bestämmer vad du ska betala i självrisk, ju högre självrisk du väljer att betala desto billigare blir din månadskostnad. Att göra skadeanmälningar är också enkelt. Du behöver inte sitta i någon telefonkö utan anmäler istället eventuella förluster eller skador via Gofidos hemsida. Det tar inte mer än två minuter.

Stå inte utan skydd om olyckan är framme

Oavsett om det handlar om stöld, brand eller någon annan olyckshändelse bör du inte stå oförberedd om det händer. Skaffa en modern hemförsäkring som är fri från alla komplikationer du typiskt förknippar med försäkringar. Vem vet, det kanske kommer en dag då din hobby blir mer än en fritidssysselsättning. Det är dumt om den drömmen skulle dö på grund av att du inte har en hemförsäkring.