Bättre sömn med ett mysigt sovrum

Sömnen är oerhört viktig för att du ska må bra och att kroppen ska fungera som den ska. Sover du dåligt kan detta bland annat påverka hjärnan som hamnar i obalans och exempelvis ger dig dåligt minne samt att du får sämre immunförsvar. För att du ska ge dig själv de bästa förutsättningarna till ordentlig sömn är det viktigt att inred sovrummet på ett mysigt och avslappnande sätt.

sömnLägg ner lite energi och kärlek när du inreder ditt sovrum för att skapa en harmonisk stämning. Bland annat kan du satsa på mycket textilier såsom gardiner, matta och vackra påslakan i luna färger som ger en varm känsla i rummet. På Nolhaga Hem finns alla textilier du behöver, se hela utbudet av påslakan och gardiner här.

Inred sovrummet rätt

Var försiktig med att ha för mycket möbler och andra saker i sovrummet då detta kan leda till en stressad miljö. Fokusera på sängen som gärna får vara i fokus mitt i rummet med en vacker sänggavel. Se till att prova ut sängen så att den passar dina sömnbehov. Våga använda dig av färg i sovrummet som gärna får gå ton i ton med övrig inredning då detta skapar en ombonad känsla och får rummet att kännas mindre kallt. Ett annat tips är att inreda med blåa färger och vackra paisleymönster som ger sovrummet en touch av medelhavet och en semesterkänsla kan få infinna sig. Vårt sista sovrumstips är att blanda material såsom linne, sammet och metaller då detta skapar en spännande helhet som gör det intressant för ögat.

Vikten av sömn

Sovrummet är hemmest viktigaste hus då det är här du sover och du får en chans att återhämta dig. Sömnen är oerhört viktig då sömnbrist kan leda till flera tråkiga bieffekter. Bland annat kan du få dåligt minne, sämre immunförsvar och det kan leda till depressioner.