Heta smyckestrender 2020

I år är det smyckena som gör outfiten. Stora ringar, gigantiska hoops och maxade halsband tar vilken outfit som helst till en helt ny nivå.

smyckeUnder 2020 växte sig trenden med statementsmycken allt starkare. Många har tröttnat på “slit och släng”-trenden och väljer istället att investera i kläder som håller i många säsonger. Smycken och andra accessoarer är ett bra sätt att behålla en hög modegrad utan att behöva byta ut garderoben. Oberoende av om du gillar extravaganta outfits eller föredrar den enkla skandinaviska stilen så finns det smycken om passar.

Om du till exempel gillar enfärgade och minimalistiska outfits kan du lätt känna dig utdaterad och vardaglig. Men köp exklusiva ringar och komplettera din look så får du enkelt en elegant och lyxig stil som känns genomtänkt och hållbar. Välj gärna äkta ringar i guld eller silver för att få trogna följeslagare som fungerar år efter år utan att kännas daterade.

– Man ska kunna ha smycket tills man lägger sig ner och dör för gott, säger smyckesdesignern Efva Attling till Aftonbladet.

Större halsband och armband är en stor trend 2020 och kommer att hänga med också in i nästa säsong. Fundera över vilka smycken som kan komplettera din befintliga garderob för att hitta en stil som du verkligen gillar. Ta dig gärna tid att prova olika typer av smycken och stilar för att hitta rätt. Ibland kan du fastna för smycken som du vid första anblicken inte gillar.

En annan stor trend i år är broschen och fotkedjan. Båda känns helt rätt igen efter att ha varit förpassade till modets bakgård i många år. Broscher finns ofta på loppisar, så ge dig gärna ut i second hand-djungeln för att hitta riktiga fynd!