Katastrofala goodie bags

Att få en goodie bag på ett event tycker de flesta är roligt och trevligt. Detta måste verkligen de på Oscarsgalan ha tyckt med tanke på vad de fick i sina påsar. Några som dock var mindre nöjda med sina goodie bags var kvinnorna som sprang Vårruset.

1793442-shopping-bags

Tidigare har vi skrivit om att de som gick på Oscarsgalan i år fick riktigt lyxiga goodie bags med massor av produkter för hundratals kronor.

”Nej, man får en goodiebag värd hundratals tusen kronor, allt som allt två miljoner kronor. Vad som ingår är inte kex och rakvatten utan helt häpnadsväckande priser skriver Expressen.se.” Läs mer.

Det här med goodie bags är något många använder sig av som marknadsföring för att få folk att komma på deras events. Men det är inte alla som kan locka med lika lyxiga produkter som man kunde på Oscarsgalan. Goodie bags på svenska events brukar inte direkt vara något att hänga i julgranen och speciellt inte de påsar med produkter som man fick om man sprang Vårruset. De var dessutom väldigt sexistiska och fick många att höja på ögonbrynen.

Negativa reaktioner

I Metro kan man läsa om dessa goodie bags som bland annat innehöll tvättmedel, tamponger och inkontinensskydd. Många reagerade på påsarnas innehåll i sociala medier och en tjej skrev bland annat att innehållet var det sjukaste hon hade sett och att hon hade önskat att man var mer nytänkande än så. Hon tyckte även att det kändes väldigt stereotypt och att man borde kunna gett något annat som kvinnor verkligen hade uppskattat. Arrangörerna av loppet försvarar goodie bagen med att de har försökt göra en bra mix av olika produkter och att de tror att tjejer kan uppfatta innehållet som användbart.