Är guld det nya svarta?

Vi människor har en förmåga att alltid vilja jämföra saker. Och när det kommer till mode så vill vi gärna jämföra allt med svart. Detta då svart alltid är på modet, och om man säger att ”randigt är det nya svarta” så är det väldigt inne att bära ränder. Nu är frågan om guld är det nya svarta. Detta då en man nyligen uppfyllde sin dröm med att köpa en tröja i guld.

En dyr tröja

1,6 miljoner är vad du får betala om du vill ah en tröja gjord helt i guld. Vilket Datta Phuge från Indien gjorde för att få sin dröm i uppfyllelse.  3,3 kilo väger tröjan och förutom den så äger han även en mobil och ett par skor i guld. Detta är hans sätt att sätta guldkant på tillvaron när hans företag redovisar vinst.

”Guld har en särskild ställning i den indiska kulturen och hinduiska gudar och indiska kungar har historiskt oftast avbildats med rikliga gulddetaljer. Under 2000-talet har guld stärkt sin ställning både som statussymbol och som ett alternativ till att spara pengar på banken.” (läs hela artikeln)

För oss vanliga trendkänsliga

För 99,9% av jordens befolkning är inte guld det nya svarta och vi skulle hellre bära något snyggt och stilrent. Shoppa loss här http://www.stylepit.se/man/brands/humor och hitta dina drömplagg. Men, visst är det kul att läsa om galna människor som får sina drömmar att gå i uppfyllelse. Men, om vi fokuserar lite på rådande trender som går hem hos de flesta av sos så gäller följande:

  • Det ska vara transparent för kvinnor med knälånga kjolar. Även kopparfärgat och andra metaller. När våren tittar fram så vill vi visa upp oss i färger. Så, även om svart alltid kommer vara det bästa så ska vi inte vara rädda att sätta in lite mer färg.
  • För män gäller det att se vårdat ovårdad ut med skägg, sotarmössa och sedan en fluga som visar att man vågar och sticker ut – även fast man kanske inte gör det.  Att köpa sig ett par snygga, färgglada shorts som är uppvikta till knäna gör att du blir redo för sommaren och kan ta den med storm.