Tips när du bokar permanent hårborttagning

Ovälkomna hår på kroppen kan vara en ”bitch” men de går att få bukt med genom en permanent hårborttagning. Med laserstrålar kan din hud bli len som en baby. Dock finns det saker att tänka på innan du bokar en behandling så att resultatet blir så bra som möjligt.

Håll huden ren, undvik att bli sjuk och se till att inte ha några hudinflektioner på stället som ska behandlas. Detta är bara några få saker du bör tänka på innan du ska göra en hårborttagning på skönhetsklinik. Det är också mycket viktigt att kolla upp din behandlare så att du inte bränns och får fula brännskador efteråt.

permanent hårborttagningChecklista innan hårborttagningen

Eftersom permanent hårborttagning innebär starkt laserljus så är det en stor fördel att du varken har alltför mörk hy eller är solbränd när du utför behandlingen. Mörkhyade har också lättare för att få frätskador och brännskador än ljushyade och de utvecklar också lättare ärrbildning. Om du nyligen har varit på solsemester och är brun som en pepparkaka, ska du således vänta med hårborttagningen tills det mesta av solbrännan har gått bort. Undvik också att ta på brun-utan-solkräm innan behandlingen, eftersom även det, har en negativ effekt.

En annan sak som är bra att veta men som du kanske inte kan påverka så mycket själv, är att ha ljus hy och svarta hårstrån. Det svarta pigmentet gör nämligen så att håret tas bort effektivare från roten än ljusa hårstrån. En ljus brunett har med andra ord triumf på hand.

Kolla upp kliniken

 

  • Läs omdömen av behandlaren på nätet, från andra kunder
  • Be om en konsultation först
  • Be om att få se före/efter-bilder

 

Efter behandlingen

Även efterbehandlingen av permanent hårborttagning är viktig. Undvik att sola på det behandlade området, smörj på rikligt med solskyddsfaktor typ SPF50, och träna inte eller gör heta bastubad på några dygn. Allt för att huden ska få lugna ner sig och anpassa sig. Det är också viktigt att du inte börjar överbehandla hårborttagningen genom att epilera dig om det råkar finnas småhår kvar (normalt krävs flera behandlingar innan alla hår är puts väck), samt vaxa dig och dylikt. Du kan raka dig varsamt eller klippa bort hår med sax, men tänk som sagt på att du måsta återupprepa laserproceduren 5-6 gånger innan uppnått resultat. Ju mer hår du har desto mer enträget kan det vara att få bort allt snabbt.