Missnöje med kroppshår

Jamrum.nu3Många människor känner sig indirekt obekväma med sin hårväxt på vissa ställen. I och med dagens teknik tar fler och fler bort generande hårväxt permanent, men det gäller att ha koll på vart man ska vända sig.

En majoritet av alla kvinnor eller män har något parti på kroppen där som de är missnöjda med hårväxten på och främst handlar det om att man har för mycket hår eller inte vill ha något alls. Det finns såklart fler metoder än permanent hårborttagning att tillta om man inte vill ha hår på kroppen. Det gäller att hitta den metod som passar en själv, och i Expressen kan man läsa mer om några av dessa. Vågar man sig inte på mer permanenta behandlingar men ändå inte vill ha stubb efter en dag så är vaxning, epilator och hårborttagningskräm tre populära metoder. Dock kan de två förstnämnda vara smärtsamma, men för den vane försvinner smärtan när vanan smyger sig fram, precis som det gör för vissa med att plocka ögonbrynen. Hårborttagningskräm är en metod som lämpar sig bäst för personer som inte har känslig hud eller allergier, eftersom krämen innehåller mycket kemikalier.

Reglering behövs

Lager eller den nära besläktade metoden IPL är väldigt populära behandlingar att genomföra för att uppnå en mer permanent borttagning av generande hårväxt. Det finns många bra kliniker som utför detta, exempelvis Växjö Medical Center, men tyvärr finns det också en del oseriösa aktörer. Om behandlingen inte utförs av en expert med rätt utrustning kan det orsaka brännskador, läs mer. Därför är det viktigt att ha koll på vart man kan vända sig.

I Skandinavien ser man permanent hårborttagning som ett tillväxtområde. Såhär säger läkaren Karl Johan till Svenska YLE:

– Jag kommer från Sverige ursprungligen och behandlingarna inom estetiska området är mycket vanligare där, men Finland ökar hela tiden, säger han.