Slipp elektriskt hår i vinter

Vintern är bara runt hörnet, men med kylan och mörkret kommer även nått annat: elektriskt hår. Detta är en fasa för många, och för den frisyrkunniga blir det en levande mardröm. Det är inte speciellt kul med hår som spretar överallt. Men det finns sätt för att undvika att få elektriskt hår.

På samma sätt som det finns missnöje med kroppshår exempelvis, så finns det missnöje med håret på huvudet. Speciellt på vintern när det blir torrt, fnasigt och livlöst, men inte minst när det blir elektriskt!

Varför får man elektriskt hår?

Men elektriskt hår är inte bara något som man får på vintern. Du får elektriskt hår som står åt alla håll och kanter på grund av statisk elektricitet, som uppstår genom att elektrisk laddning uppstår av ett föremål. Exempelvis som när man gnider en ballong mot håret och huvudet. Sedan förvärras detta av kylan, eftersom att kall luft inte innehåller lika mycket fukt som varm luft. Och torr luft bidrar till att det lättare blir statisk elektricitet mellan två föremål.

Så undviker du det

Främst är det bra att ge håret mycket fukt men också att undvika vissa saker. Sätt en luftfuktare i hemmet, gör också detta, tipsar DH om i en artikel:

”Du kan också undvika att bära material som ull, läder och gummi på fötterna då dessa material är kraftfulla isolatorer, vilket innebär att när du går över en matta, är de mer benägna att hålla fast en elektrisk laddning.”