Smarta tips när du klär dig i hijabs

Muslimskt mode växer över hela världen. Några av de största svenska modebloggarna är “hijabistas”, som kombinerar hijab med det senaste modet. Där finns många tips att hämta för att skapa en moderiktig look med hijab.

För att skapa din egen stil är det bra att ha tillgång till ett stort utbud av Snygga hijabs att välja mellan. En hijabista är modemedveten och trendig, och följer muslimska värderingar. Ordet är bildat av “hijab”, det traditionella muslimska plagget som täcker hår och axlar, och “fashionista”. Många hijabistor har en stor mängd följare på sociala medier, som Instagram.

Skapa en trendig look med hijab

En känd hijabista är Imane Asry, som kombinerar en ren och enkel skandinavisk stil med en hijab som är elegant draperad. Hon väljer ofta jordfärger i harmoniska kombinationer. Eftersom en hijab ligger nära ansiktet är det bra att tänka på vilken ögonfärg bäraren har. Genom att använda en kontrastfärg till ögonen går det att skapa en harmonisk look som passar bra både på jobbet och vid umgänge med väninnorna. För att hitta sin kontrastfärg går det att utgå från ett enkelt färghjul. Bruna ögon passar bra med blå nyanser och vice versa. Gröna ögon kan se bra ut med färger som ligger mer åt det röda hållet, som rostbrunt och ljust rosa.

Genom att följa de senaste trenderna vad gäller tyger går det också att ge sin hijab en mer tydlig, distinkt look. Att kombinera flera tyger eller att välja material som är mer skirt tillsammans med ett grövre tyg kan också ge en personlig stil. Utgå från de färger som passar din hy och dina ögon bäst, och skapa sedan harmoniska färgkombinationer.

Skydda håret

Vilket tyg som hijaben innehåller kan påverka håret på olika sätt. Ett grövre tyg kan slita på håret, medan vissa typer av nylontyg kan göra håret elektriskt och svårhanterligt. För att skydda håret mot slitage är det bra att försiktigt krama ur vattnet efter tvätt. Gnugga inte håret, då detta kan slita bort fjällskiktet på håret. Detta gör att håret ser matt och risigt ut. Håret mår också bra av en inpackning då och då. För att undvika onödigt slitage är det också bäst att endast borsta håret när det är torrt, eftersom fuktigt hår lättare bryts av.