Få en skjorta som passar dig

Vi är inte alla stöpta i samma form, brukar det heta. Dessvärre har de flesta klädtillverkare inte insett detta. Jeans och en del andra byxor, framför allt från amerikanska märken, går att köpa i tumstorlekar, där relationen mellan midjan och längden på benen kan variera.

Att hitta en t-shirt där man kan välja ärmlängden själv är dock omöjligt. Då får man sy den själv. Däremot går det att köpa en skräddarsydd skjorta för att få den längd man själv vill ha på skjortärmarna. Eller till och med olika längder, om man har olika långa armar, eller om man vill vara säker på att manschetten på ena ärmen inte ska dölja armbandsklockan alltför mycket.

Det finns många andra fördelar med att välja skräddarsytt, och det behöver faktiskt inte bli särskilt dyrt heller. Som redan nämnts är skräddarsytt det givna valet om man har en kropp som inte ser ut precis som genomsnittet, och det kan man ju knappast påstå att de flesta av oss har.

Slutligen får du, om du väljer skräddarsytt, möjlighet att välja krage, manschetter och skärning helt själv. Du kan alltså välja om du vill ha button down, cut away- eller clubkrage, och om du vill ha dubbel eller enkel manschett.