För den trendkänsliga

Mittbena, hästsvans, V-byxan, stuprör, ballerina eller oversize är några av många stilar som vi har att välja mellan. Och i ett världshav av plagg är det lätt att svälja för mycket vatten och inte veta vad som är upp eller ner.

Trender kommer och trender går. Nu är det många som säger att förr i tiden fanns det klockrena modetrender som de flesta följde. Vi har 20-talet med fina hårkreationer, 50-talet med vippiga färgglada klänningar och självklart det fria 70-talet med stora byxor och mycket politiska budskap. Men hur ser det ut nu? Vi säger att det inte längre går att peka ut något speciellt med 00-talet, men säkerligen kommer framtiden att kunna se tydliga drag om vår tid som är nu. För det finns ju trender.

Trender kommer, trender går

Ibland kan det kännas att allt vi sätter på oss idag är hämtade från andra tider. Ingenting är speciellt nytt, och vi ser olika tidsepokrar som vandrar längs gatorna. Men, visst finns det vissa trender som lyser starkare än andra:

  • Överklasstrenden – denna trend känner man igen genom gummistövlar av märket Hunter, mössan med en liten toffs på samt en märkesväska. Stilen är proper och ren och ger ett intryck av rikedom.
  • Hipstertrenden – hipstertrenden kan vara den allra roligaste trenden då den tagit över storstäderna och borrat ner sig i alla människor som vill verka inne och vara coola. Det fantastiska med den är att man vill vara en hipster – men man vill verkligen inte att någon ska säga att man är det och om någon skulle göra det så förnekar man det enda in i graven. Hipstern ser svår ut, bär sotarmössa och handlar gärna märkeskläder blandat med second-hand. Modemetveten och snygg och ofta allt för självcentrerad.

Då hipstern är den mest lysande kan man börja spåna på vad som blir nästa trend bland kidsen? Kan det bli en motreaktion eller blir det allt mer secondhand då vi vill ta vara på moder jord och vi blir mer och mer miljömedvetna? ”Lantisen” kanske är nästa steg att ta?

Den osynliga Svensken

Vi svenskar anses som väldigt trendkänsliga och vi har stora internationella modeskapare som Acne, Whyred och Filippa K som vi kan sukta efter. Men, trots att vi är sjuk moderiktiga och heta så är det fortfarande Italien som är det trendigaste landet i Europa och Sverige hamnar inte ens på topp fem placering. Vad det handlar om för oss trendkänsliga själar är att hitta vår egen stil och känna oss trygga. Och varför det är enklare att känna sig trygg av det som just nu är på tapeten är för de flesta går runt i liknande kläder och vi alla vet ju att utanförskapet är inget vi vill ha runtomkring oss. För den smarta har nätshoppning blivit allt mer populärt och olika sajter erbjuder bra erbjudanden och rabatter. Att det även blir tryggare med näthandeln gör att bekvämligheten tar över så istället för att fara ut på stan kan vi stanna hemma framför datorn och shoppa kläder från hela världen genom dess e-handel. Så, nästa gång du ska handla kläder –surfa in på Gratislandet och ta del av  asos rabattkod.