Piercingar trendiga igen

En trend som var het på 90-talet och som nu gör sin comeback är piercingen. Både på modevisningarna och bland de hetaste kändisarna har vi sett allt ifrån näspiercingar, till piercingar i ögonbrynen och i bröstvårtan.

1092407-punky-girl-with-red-hair

Nu har världsstjärnan Justin Bieber skaffat sig en piercing, skriver Nyheter24. Han la ut en bild på Instagram på utsmyckningen precis efter att han skaffat den och många av hans fans hoppades på att det rörde sig om en fejkpiercing. En låtsaspiercing var det dock inte och mannen som satte nålen i Bieber, kanadensiske Pip Holcombe, berättade för tidningarna att Bieber var en bra kund som verkade tåla smärtan. Holcombe sa vidare att stjärnan fick tårar i ögonen och blödde lite, men att det händer de flesta som piercar sig. Och var skaffade sig Bieber sin piercing kan man nu fråga sig? Jo, det var ena nässnibben som smyckades med lite snyggt bling.

Trendigt med piercings

Och att Justin Bieber valde att göra en piercing just nu är ingen slump. Det har nämligen blivit mycket mer populärt igen att ha någon typ av piercing och trendexperter säger att piercingen har kommit att ta tatueringens plats. I Svenska Dagbladet kan man läsa att trenden började med att modehusen smyckade sina modeller med olika typer av piercingar på visningarna och efter det började många av de mest modemedvetna kändisarna att haka på. Framförallt är det en så kallad septumpiercing som är väldigt het, men även piercingar i näsan, ögonbrynen och bröstvårtorna har synts hos många. Om man själv vill haka på trenden är det bara att välja själv var man vill att piercingen ska sitta och sedan gå på jakt efter Sveriges bästa piercingsmycken.

En piercad tröja

För den som känner sig lite sugen på att skaffa sig en piercing men som tycker att det känns läskigt att göra något så permanent, finns kläder utsmyckade med piercingar. På Expressen kan man läsa att man exempelvis kan köpa en tröja som har små ringar sydda vid brösten. Tröjan ska alltså få det att se ut som man har piercade bröstvårtor och kan alltså passa den som vill sticka ut med piercingar, men som inte har modet att pierca sig på riktigt.