Redo för studenten!

Studenten är en rolig och fartfylld period, men ofta en dyr sådan. Här följer tips för ekonomin och hur de vanligaste misstagen undviks.

Inför studenten behövs en festlig outfit. Den klassiska klädseln ska gärna ha inslag av vitt, vilket kan göra det svårt att sticka ut från mängden. Det kan därför vara smart att satsa på accessoarer. Med prisvärda skor eller väskor från http://www.have2have.se/ skapar du enkelt en snygg och personlig studentoutfit.

Mer pengar till festerna

Studenten innebär också ofta festplanerande. Att bjuda på plockmat är ett prisvärt alternativ, maten kan stå framme länge och det bidrar till social interaktion mellan gästerna. Men det ska också hinnas med att gå på vänners studentfester vilket kan bli dyrt. Var ekonomismart genom att redan från början satsa på plagg som passar vid flera tillfällen. Genom att återanvända och kombinera med olika accessoarer skapas helt nya outfits. Kreativa kompositioner av det som till synes inte hör ihop kan ge vågade stilar som passar perfekt för studentfesten med teman.

Vitt vin räddar studentfotot

Mardrömmen på studenten är att få rött vin på sin vita skjorta eller klänning. Ett smart drag är att bjuda på en majoritet av vita viner på sin tillställning. Vitt vin är allmänt somrigare, ger fläckar som lätt går att tvätta bort och räddar leendet på fotona. Genom att servera vita viner nya för säsongen visar du att dryckessortimentet är valt med omsorg. De flesta gästerna kommer att välja dessa nyheter framför en tråkig Merlot.

Ifall olyckan är framme

Ifall den där klantiga farbrodern ändå väljer att dricka rödvin så är det viktigt att vara förberedd. Det bästa är att ha med ett ombyte för att snabbt kunna svida om ifall olyckan är framme. Men de gäller också att snabbt kunna ta bort fläcken från plagget för att säkra att det går att använda i framtiden. Nedan följer smarta husmortips för fläckborttagning.