Drop-in vigsel för giftassugna

I helgen är det alla hjärtans dag, kärlekens dag, och då är det många som känner att de vill hylla den, hylla livet och varandra genom att slå slag i saken och gifta sig. Lite spontant lite 2015.

http://www.dreamstime.com/-image15149794 Enligt Sydöstran kan 2015 bli ett rekordår när det kommer till bröllop och speciellt inför alla hjärtans dag och midsommar så ökar vigslarna lavinartat. I morgon är det alla hjärtans dag och det är många som öppnar upp för drop-in vigslar. I Uppsala kommer det vara full rulle med att göra gifta par av kärlekskranka människor. På frågan vad en dop-in vigsel är svarar prästen Fredrik följande:

Det är den enklaste tänkbara formen att ha vigsel på i kyrkan. Du behöver till exempel inte boka präst eller skicka inbjudningar. Man träffas bara under den utsedda dagen. Sedan kan man självklart ta med släkt och vänner. (läs mer här)

Och det enda man behöver visa upp innan man vigs är att man gjort en hindersprövning. Ungefär räknar Fredrik att det kommer ta under en halvtimme per vigsel och man hoppas få in alla de par som vill viga sig. Vill man exempelvis beställa klänningar till sina tärnor på Sofiamoore.dk får man göra ett semi-spontant bröllop och gifta sig till Midsommarafton istället.

När det kommer till drop-in gäller inte vanligtvis samma vett och etikett som det normalt gör med bröllop, men det kan ändå vara fint att kolla in vad Magdalena Ribbing skriver om hur man ska bete sig både inför och under och efter den stora dagen.