Sommarhåret 2016

Under 2015 färgades hår i färgglada nyanser ombre och sombre blev riktigt populärt. Trenderna för sommaren 2016 ser inte riktigt ut på samma sätt. Många trender går igen, men det största i år är att håret ska se naturligt ut.

Många trender kommer tillbaka och görs om till andra former. Det som skiljer detta år från föregående är främst att klippningar, frisyrer och färg att ser mer naturliga ut men samtidigt försöker framhäva mer personlighet genom utseendet. I tidningen Damernas Värld presenteras vårens och sommarens hårtrender mer ingående och ger inspiration till olika klippningar, färger och frisyrer. Långt hår är mer inne än någonsin samtidigt som de kortklippta frisyrerna från 2015 också hänger kvar.

Långt hår och krustång

Vill man ha den där klassiskt sommarsnygga looken med möjligheten att vid humör kunna skapa något extra är långt hår den bästa vägen att gå. Det blir då lätt att skapa olika frisyrer och även att
få en naturligt beachsrufsig look. Om håret känns för kort är det enkelt att göra hårförlängning med äkta hår från Headzone, vilket ser ut och känns väldigt naturligt. Något som sticker ut lite extra i år är en populär hårstil från 80-talet, frisören och bloggaren Elin berättar för Expressen:

– Krustången är tillbaka. Man ser modeller som gick Alexander McQueen-visningen inför 2016 där håret krusas tillsammans med accessoarer och huvudbonader. Väldigt otippat men kul att den trenden kommer tillbaka.

Gå inte på hårbluffarna

På marknaden säljs massor av preparat som sägs få håret att växa snabbare, och försäljningen av dessa produkter väntas öka i nu innan sommaren. Tyvärr synar experterna denna hårbluff och i Metro kan man läsa om hur dyra produkter som ricinolja, kosttillskott och andra mirakelprodukter visat sig vara totalt verkningslösa. För en frisk person går det inte att snabba på hårväxten med receptfria preparat. Så, vill du ha det där långa svallet fort, utan att köpa en massa onödiga produkter är hårförlängning det bästa alternativet.